חריגה קלה מערכי נורמה של בילירובין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת דם שבעלי עבר היתה תוצאת ספירת הבילירובין 1.3. בעלי בן 43.

תשובה:
ערכי בילירובין תקינים הם עד 1.1. הערך שנמצא בדם של בעלך לא חורג מכך בהרבה, ולכן איני מתייחסת אליו כאל חריג. כמו כן, בלא נתונים נוספים, קשה להתייחס למקרה. ההמלצה שלי היא לחזור על הבדיקה בשנית בעוד מספר שבועות. האם היה זה הערך היחיד מחוץ לטווח הנורמה? יש לזכור שחריגות קטנות בלבד מטווח הנורמה אינן בהכרח פתולוגיות. תלוי גם מהם הסימפטומים שיש למטופל. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד