דלג לתוכן

האם אנטיביוטיקה מרפאה שפעת?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/03/2009 תאריך עדכון: 28/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אמא שלי התחילה לקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן עקב שפעת. אחרי כמה ימים הופיע לה הרפס בשפתיים. רופאת שיניים שלה אמרה לה שאסור לקחת מוקסיפן כשיש הרפס. האם זה נכון? האם היא צריכה להפסיק את נטילת המוקסיפן?

תשובה:

ראשית, עבור שפעת (זיהום נגיפי) בכל מקרה אין שום סיבה לקחת מוקסיפן. מוקסיפן הוא תכשיר אנטיביוטי להכחדת חיידקים ולא נגיפים (וירוסים). לא ראיתי הנחיה כי אסור לקחת מוקסיפן כשיש הרפס, אבל מוקסיפן בעצמו יכול לגרום לכל מיני בעיות עור, סוגים שונים של פריחה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אהרון גליק
ד"ר אהרון גליק קרדיולוגיה
ד"ר עבד עוודי
ד"ר עבד עוודי רפואת שיניים
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו