הסתיידויות ובלוטות מוגדלות בצילום חזה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות צילום חזה - מה המשמעות של הממצא הבא: "הודגמו הסתיידויות ובלוטות מדיאסטינאליות"?

תשובה:
הסתיידות היא שקיעת מלחי סידן ברקמה. בלוטות מוגדלות הן תגובה לתהליך דלקתי או זיהומי כלשהו. האם את סובלת מתופעות לוואי כלשהן שבגללן עברת את הצילום? לא ברור מה המקור לממצאים בצילום. יתכן שההסתיידויות הן חסרות משמעות, ונוצרו כתוצאה מזיהום או דלקת בריאות שעברה קלציפיקציה עם הזמן. אני ממליצה לך לפנות עם הצילום לרופא ששלח אותך. בהתאם לבעיות שבגללן נשלחת לצילום ולממצאים בצילום הוא יוכל לעזור באבחנה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד