קוצר נשימה שמחייב בירור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מקוצר נשימה, בעיקר בשעות הערב. בבוקר אני עושה אינהלציה, וזה עוזר לי עד לשעות הערב. עד שעה 5 בערב אני עובדת במקום סגור וממעטת לצאת החוצה. לכן, כשאני עוזבת בשעה 5, אני מרגישה שאני לא יכולה ללכת וקשה לי לנשום. המצב קשה לי מאד וכל איכות החיים ש

תשובה:
חסרים פרטים על מנת שניתן יהיה להתייחס באופן ספציפי למצבך: כמה זמן את סובלת מקוצר נשימה? האם אובחנה אצלך מחלת ריאות, ואם כן, איזו? האם קוצר הנשימה מופיע גם במאמץ או במצבים אחרים? ייתכן שאת סובלת מאסתמה או ממחלת ריאות חסימתית אחרת. האם את מעשנת? אם כן, חשוב מאוד שתגמלי. אני ממליצה לך לבקש הפניה לרופא ריאות (פולמונולוג) שיערוך לך מבחן תפקודי ריאות ובדיקות נוספות, על מנת לאבחן במדויק ממה את סובלת ומה החומרה אם עוד לא אובחנת. בהתאם לאבחנה, יהיה ניתן להציע לך טיפול נוסף. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד