אינהלציות עם בודיקורט לתינוקת עם צפצופים בריאות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 5 וחצי חודשים. לפני 10 ימים היא התחילה להשתעל. הרופא נתן לעשות אינהלציה עם בודיקורט וטרבולין, כי הוא שמע צפצופים בריאות. אחרי 7 ימים היגענו למעקב לרופא שאמר שאין לה צפצופים, אבל שהשיעול נמשך, ונתן לעשות עוד שבוע אינהלציה עם רק בודיקורט ומי מלח

תשובה:
בודיקורט היא תרופה סטרואידית הניתנת במשאף פעמיים ביום ותפקידה לטפל בדלקת הסימפונות המלווה אסתמה וגורמת להיצרות הסימפון, קוצר נשימה וצפצופים. בודיקורט היא הטיפול המומלץ להקלה על השיעול ועל קוצר הנשימה, אם יש כזה. המינון אשר מגיע לדם נמוך מאוד, והתרופה אינה מזיקה גם כאשר היא ניתנת לתקופות ארוכות, במינון המתאים. עוד מידע על בודיקורט תמצאי באינדקס התרופות: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=51