האמצעים העיקריים לאבחון מחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20. הרופא שלי אבחן לאחרונה שיש לי מחלת הנשיקה על ידי בדיקת דם. האם זה הגיוני שהתסמינים של המחלה, כגון חום, הופיעו רק בימים הראשונים, ושעכשיו אני מרגישה חולשה ועייפות כבר שבוע, אך אין לי חום? האם יכול להיות שהבדיקות מראות שיש זיהום ולאו דווקא מ

תשובה:
מחלת הנשיקה מתבטאת בכאבים בגרון, חום וחולשה. ברוב המקרים, תופעות אלו חולפות תוך כשבועיים, ונשארת חולשה מסויימת, שלעיתים נמשכת חודשים לאחר חלוף דלקת הגרון. בהחלט הגיוני שהחום הופיע רק בימים הראשונים וחלף. הימשכות החולשה והעייפות מחזקת עוד יותר את האבחנה של מחלת הנשיקה. בדיקת הדם שציינת אכן מעידה על דלקת, אך לא ניתן לקבוע איזה סוג של דלקת. גם סינוסיטיס בהחלט יכולה לגרום לעלייה בערך הנמדד בבדיקת שקיעת הדם. מחלת הנשיקה מאובחנת על ידי שני אמצעים עיקריים: בדיקת נוגדנים ל- EBV ול- CMV, הווירוסים השכיחים שגורמים למחלה; והימצאות לימפוציטים א-טיפיים במשטח דם. אני משערת שהרופא ביצע בדיקות אלו ועל סמך התוצאות קבע את האבחנה. אם לא, את יכולה לבקש לבצע את הבדיקות. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד