דלקת בלבלב עקב רמה גבוהה של טריגליצרידים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי דלקות חוזרות בלבלב כתוצאה מטריגליצרידם גבוהים מאוד בדם ברמה של עד 5000. במקרה טוב - 1500. אני נוטל תרופות כגון ליפנור, אומגה 3 ועוד תרופות טבעיות כאלו ואחרות, עושה ספורט, אוכל מאוזן (אך לפעמים ישנם רגעים של שבירה בהם אני זולל שטויות). אני כבר

תשובה:
אחד הסיבוכים האפשריים של היפרטריגליצרידמיה הוא אכן דלקות חוזרות של הלבלב. הסיכון מופיע בעיקר בערכים מעל 1000. הטיפול צריך להתרכז בהורדת ערכי הטריגליצרידים בדם. היפרטריגליצרידמיה, יכולה להיות ראשונית - בשל מספר מחלות בהן ישנה הפרעה במטבוליזם של השומנים בגוף; או שניונית - למשל כתוצאה מאלכוהוליזם, סוכרת, שימוש בתרופות מסוימות ועוד. אינני יודעת מהי הסיבה במקרה שלך, כך שלא אוכל להתייחס לטיפול המתאים לך. באופן כללי, הטיפול במצב כזה כולל דיאטה, פעילות ספורטיבית ושימוש בתרופות המורידות שומנים כגון fibric acid derivatives (gemfibrozil), niacin, omega 3. אינני יודעת גם מה מצב הלבלב שלך ב"שגרה", כלומר לא במהלך דלקת חריפה. מוטב כי תיוועץ עם אנדוקרינולוג לגבי טיפול שמטרתו שמירה על רמות טריגליצרידים. אם יהיה בכך צורך, הוא יפנה אותך לגסטרואנטרולוג או לכירורג לטיפול בסיבוכים בלבלב. כל טוב, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד