אני בהריון בערך בשבוע שביעי, הריון ראשון. אתמול אחר הצהריים, בעת מתן שתן, גיליתי כי מגן התחתון הוכתם בדם. לפי המלצת המוקד הטלפוני של הקופה, הופניתי למיון. רופאת נשים בדקה אותי, וממצאיה הם שנצפה שק הרי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בערך בשבוע שביעי, הריון ראשון. אתמול אחר הצהריים, בעת מתן שתן, גיליתי כי מגן התחתון הוכתם בדם. לפי המלצת המוקד הטלפוני של הקופה, הופניתי למיון. רופאת נשים בדקה אותי, וממצאיה הם שנצפה שק הריון עם דופק, ושנצפה שק נוסף. לעניות דעתי, השק השני

תשובה:
דימומים קלים, במיוחד בשבועות ראשונים של ההריון, הם תופעה שכיחה. הן קשורים להשרשת העובר ברחם. חשוב לעקוב אחר רמת ה- HCG, הורמון הבטא. רחם דו-קרני הוא מלפורמציה מבנית ברחם, הנובעת מבעיה של איחוי שני הצינורות בשלב עוברי התפתחותי של הרחם. המצב ישנו ב-1% מהאוכלוסיה, ולרוב אינו מאובחן, מכיוון שאינו מלווה בתסמינים קליניים. מצב זה יכול להיות גורם סיכון להפלות. מידע נוסף תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_103006_9.htm