דלג לתוכן

התקפים הקשורים לבעיה נוירולוגית או פסיכולוגית בילד המטופל בריטלין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/03/2010 תאריך עדכון: 13/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני אמא מודאגת לילד בן 7 אשר נוטל ריטלין במינון 10 מ"ג. לילד היה התקף בבית הספר. ההתקף החל כשהוא היטה את הראש לאחור, נפל מהכיסא והחל להזיז את הידיים והרגליים תוך צעקות ובכי, ולא תקשר עם הסביבה. רק לאחר חצי שעה חזר לעצמו. היה אירוע נוסף בזמן שיע

תשובה:

חשוב מאד לספר לנוירולוג בדיוק מה קרה בשני האירועים שתיארת. האירועים המתוארים יכולים להיות התעלפות, פרכוס (כמו באפילפסיה), או תופעה התנהגותית כתוצאה ממתח רגשי. על מנת לברר אם יש קשר לנטילת הריטלין, כדאי לבקש מהמורה שראתה את האירועים שתתאר אותם במדויק כדי לאפשר לנוירולוג לעמוד על טיבם. בנוסף, אם הילד עדיין לא נבדק אצל פסיכיאטר ילדים, כדאי שייבדק. בדרך כלל אירועים נוירולוגיים כמו התעלפות או פרכוס אינם מלווים בבכי, בצרחות או בהסתתרות מתחת לשולחן. התנהגויות אלו מכוונות לכך שייתכן כי הילד נמצא במצוקה רגשית וזקוק לעזרה בתחום זה, והפסיכיאטר/ית ידע לאבחן מה הבעיה ולהמליץ על טיפול מתאים. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר זיגמונד רוטמן
ד"ר זיגמונד רוטמן נוירוכירורגיה
ד"ר רם איתן
ד"ר רם איתן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר איגור ארונוב
ד"ר איגור ארונוב פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו