רשום בהוראות השימוש בטיפות עיניים כגון: ויזין, סטילה, כי רצוי להשתמש בת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רשום בהוראות השימוש בטיפות עיניים כגון: ויזין, סטילה, כי רצוי להשתמש בתרופה עד כחודש לאחר פתיחת האריזה, כמו כן רשום כי שימוש ממושך בטיפות אינו מומלץ. ברצוני לדעת מדוע קיימת בעייתיות עם שימוש ממושך בטיפות, כמו כן האם שימוש של 3 פעמים בשבוע בממוצע

תשובה:
החומר הפעיל ברוב טיפות העיניים מסוג זה הוא Tetrahydrozoline 0.05% hydrochloride. זהו חומר שמכווץ את כלי הדם בעין, כיוון שהאדמומיות בעין נגרמת מכלי דם מורחבים. ניתן להשתמש עד 4 פעמים בכל יום. זהו המינון שנקבע בטוח ויעיל בעזרת ניסויים קליניים. שימוש לתקופות ארוכות אינו מומלץ, ראשית כיוון שעשויות להיות תופעות לוואי באנשים עם מחלות קודמות, כגון מחלת לב (החומר עשוי להאיץ את קצב הלב), ושנית מפני שקבוצת החומרים הסימפתומימטים עליהם נמנה החומר הפעיל בתרופה נוטים לעשות תופעה של rebound congestion לאחר שימוש ממושך, שמשמעותה החמרה יחסית של הגודש בכלי הדם בהפסקת שימוש ממושך בתרופה.