חיסול חיידקים ידידותיים בעת טיפול אנטיביוטי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודש סיימתי טיפול נגד הליקובקטר פילורי בקיבה, ומאז אני סובלת מריח רע בנרתיק. תרבית שבוצעה העלתה כי ישנם חיידקים בנרתיק, שלטענת הגינקולוגית, נמצאים בו באופן טבעי, אבל אצלי הם רבים יותר. קיבלתי טיפול בנרות דלאסין ואגיסטן אך אין שיפור במצב. מה ע

תשובה:
לעיתים, כאשר נוטלים אנטיביוטיקה, היא גורמת גם לחיסול החיידקים הידידותיים שנמצאים בנרתיק, מה שבאופן עקיף מעודד שגשוג של חיידקים ופטריות פחות ידידותיים, והתוצאה היא דלקת. איני יודעת אילו חיידקים נמצאו במשטח אצלך, אך אם הטיפול שקיבלת לא עזר, כדאי לפנות שוב לרופאה ולבקש טיפול אגרסיבי יותר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד