פרנכימה דלה בכליה בבדיקת US
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת אולטרסאונד לכליות והממצא הוא "פרנכימה דלה באחת מהן ושמורה בשניה". האם זו בעיה רצינית? יש לי כאבים חזקים במותן ימין.

תשובה:
פרנכימה היא החלק התפקודי של איבר, בניגוד לרקמה התומכת, הנקראת סטרומה. לפרנכימה דלה יכולות להיות סיבות שונות, ומכיוון שאינני מכירה את הרקע ואת הבעיות מהן את סובלת, אינני יכולה לכוון אותך. הממצא מצריך המשך בירור, במיוחד לאור המשך הכאבים שאת מתארת. אני מציעה שתפני לנפרולוג להמשך בירור. תרגישי טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד