האם רצוי להשתמש בתרופות להורדת חום גבוה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כשאני חולה בשפעת והחום עולה ל-38 מעלות, האם יש היגיון בלא להוריד את החום באופן מלאכותי (כדורים, קומפרסים קרים), כי הגוף משתמש בחום כדי לתקוף את המזיקים שתקפו אותו? או שהחום הוא לא שיטת הגוף למלחמה, ולכן הורדת חום היא תמיד דבר טוב (כמובן מבלי להגזים ב

תשובה:
מומלץ להוריד את החום כאשר הוא גורם לנזק או לסבל. יש חוקרים הטוענים כי עליית החום היא מנגנון הגנה של הגוף מפני הזיהום, אך עם זאת, עלייה ניכרת בחום, ואפילו עלייה קטנה באנשים הסובלים ממחלת ריאות או מחלת לב, עשויה לגרום לנזק בכך שהיא מעלה את התצרוכת המטבולית של הגוף. אין גבול של מתי להוריד חום או מתי להשתמש בו כבמנגנון הגנה. יש להפעיל שיקול דעת, וגם אין צורך לסבול במתכוון. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד