איך אוכל למנוע תסמיני אסתמה לאחר התעמלות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איך אוכל למנוע תסמיני אסתמה לאחר התעמלות?

תשובה:

אל לכם להימנע מפעילות גופנית בשל אסתמה הנגרמת ממאמץ גופני. תרופות נשאפות הנלקחות לפני פעילות גופנית יכולות לשלוט בתסמיני אסתמה שלאחר פעילות גופנית, ואף למנוע אותם. התרופות המועדפות למצב זה הם מפעילי קולטני בטא-2 מהירי פעולה (Short acting beta-2 agonists), כגון אלבוטרול.

בנוסף לנטילת תרופות נגד אסתמה, עריכת חימום וקירור לפני ואחרי הפעילות הגופנית עשויה למנוע התקף. לאלה הסובלים מאלרגיות, יש להגביל את הפעילות באוויר הפתוח בימים בהם יש ספירת אבקנים גבוהה. מוטב גם להגביל את הפעילות בחוץ כאשר הטמפרטורות נמוכות מאד או בימים בהם רמות הזיהום מאד גבוהות. נוכחותן של מחלות זיהומיות, כגון הצטננות, עלולה אף היא להגביר את התסמינים, כך שמוטב להגביל את הפעילות הגופנית כאשר אתם חולים.