דלג לתוכן

חיסון נגד סרטן צוואר הרחם אחרי הידבקות בקונדילומה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/03/2009 תאריך עדכון: 30/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 26. לפני כ- 5 שנים חליתי במחלת הקונדילומה. נאמר לי שזה סימן שיש לי וירוס פפילומה. רציתי לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם, אך רופא מומחה אמר לי שאם כבר נדבקתי, החיסון לא יעיל. האם זה נכון? האם הוא לא יכול למנוע את הסרטן? רציתי לדעת גם אם מ

תשובה:

וירוס הפפילומה האנושי HPV גורם להופעת יבלות על איבר המין (קונדילומה). לרוב לאחר טיפול, היבלות חולפות, ואם מערכת החיסון חזקה מספיק, היא ממגרת את הווירוס. הבעיה היא שלעיתים קרובות הווירוס נשאר בגוף, ואז יש סכנה לזיהום מתמשך או למצב טרום-סרטני, אשר עלול להפוך לסרטן צוואר הרחם. מידע מפורט על הנגיף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_113008_6.asp
רופאים בתחום
ד"ר אריאלה ליפשיץ מילר
ד"ר אריאלה ליפשיץ מילר עיניים
ד"ר רון בן יצחק
ד"ר רון בן יצחק גריאטריה
ד"ר אריה אבידר
ד"ר אריה אבידר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו