האם יש טיפול לכליות פוליציסטיות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35, סובלת מכליות פוליציסטיות, רמת קראטינין 1. אני רוצה לדעת אם ניתן לעכב את התפתחות המחלה באמצעות מזון, או שאין מה לעשות?

תשובה:
אין תרופה ספציפית לכליות פוליציסטיות, אך מובן שאם יש בעיית לחץ דם או זיהום, מטפלים בהם ספציפית. ישנם מחקרים רבים בנושא. הוכח במחקרים על חולדות, כי חלבון סויה ושמן פשתן, כאשר ניטלים מוקדם במהלך המחלה, מעכבים את התקדמותה. התערבות מאוחרת, אף היא מפחיתה נזק באופן מסוים. במחקרים אחרים הראו כי דיאטה דלת חלבון מאטה התקדמות של מחלה כלייתית, ואילו דיאטה עתירת שומן מאיצה אותה. מחקרים אלה נערכו בבעלי חיים, אך אין כיום הוכחה שיש לדיאטה מסוימת יתרון טיפולי בבני אדם. אנשים שיש להם כליות פוליציסטיות ולחץ הדם והתפקוד הכלייתי שלהם תקין צריכים להיות במעקב באמצעות אולטרסאונד ובדיקות דם פעם בשנה. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד