כאבי שכמות כתוצאה משינויים ניווניים בעמוד השדרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 53, סובלת שנים רבות מכאבים בשכמות כתוצאה משינויים ניווניים בעמוד שדרה עליון, C5 בעיקר (אוסטאופיטים). לפני כ- 10 ימים החלו כאבים קשים מאד בכל רצועת השכמות עם נימול בשתי אצבעות היד הימנית. הרופא אבחן כ- Cervicalgia ונשלחתי לפיזיותרפיה . אני סוב

תשובה:
פיזיותרפיה לא עוסקת בטיפולים תרופתיים ולכן לא אוכל לענות על כך. פעמים רבות ישנם אוסטאופיטים בצילום הרנטגן אך אין כאב והגבלה בצוואר, כך שהימצאות אוסטאופיטים לא מחייבת כאב או הגבלה כלשהי. כמו כן, אצל רבים מהסובלים מכאבי צוואר אין שום אוסטאופיט בהדמיה. לכן בטיפול בצוואר אנו לא מייחסים את התלונה דווקא לאוסטאופיטים, אלא לגורמים רבים בהם חובה לטפל: מנח הראש ברוב שעות היום . אורך שרירי הצוואר והכתפיים מנח הכתפיים נקודות כאובות על שרירי הצוואר והכתף חוסר תנועה של הצוואר בשגרת היום הדרכה לתרגול נכון של הצוואר וחגורת הכתפיים במהלך היום . את כל אלה יבדקו במכון פיזיותרפיה, וטיפול מתאים יינתן. מסג' לשרירים התפוסים + תרגול מתיחות ושיפור טווחים + חימום + טיפול חשמלי תומך פותרים ומונעים כאבי צוואר לרוב. לסיכום - יש הרבה גורמי כאב בצוואר ובכולם כמעט ניתן לטפל בהצלחה רבה. אין קשר קליני בין מראה ההדמיה למצב בפועל. גשי למכון פיזיותרפיה לבדיקה, טיפול, הדרכה ותרגול. בינתיים : 1- נסי להניע ככל הניתן בלי כאב את הצוואר כמה שיותר, ובמיוחד באם עבודתך היא במנח סטטי (6 דקות כל שעה להניע צוואר וראש) http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xupperba_art.htm