שימוש בקסודקס וזולדקס בטיפול בסרטן הערמונית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שבעה חודשים התגלה אצלי סרטן הערמונית עם גרורה בחוליה גליסון 9. PSA-334 . כיום רמת ה-PSA ירדה ל-0.25. אני מטופל בעירוי זומרה פעם בחודש, זריקת זולדקס פעם ב- 3 חודשים, כדור קסודקס יומיומי וכדורי קלציום. רופא אחד המליץ להפסיק עם כדורי הקסודקס ור

תשובה:
כדורי ה- CASODEX וזריקות ה- ZOLADEX הם שני סוגים של טיפולים הורמונליים. כאשר נותנים טיפול הורמונלי בסרטן הערמונית, המטרה היא לדכא את ההשפעה שיש להורמוני המין הגבריים על התפתחות הגידול. ה- ZOLADEX גורם לדיכוי ייצור ה- LH - הורמון המיוצר בבלוטת יותרת המוח ומשפיע על ייצור הורמונים אנדרוגניים באשך. ה- CASODEX שייך לקבוצת האנטיאנדרוגנים, וגורם לחסימה של הקולטנים בגוף אליהם נקשרים הורמוני המין הגבריים - כך שהם אינם יכולים לפעול את פעולתם. לא מפתיע שכל אחד מן הרופאים נתן חוות דעת אחרת, שכן מדובר בנושא שאין בקשר אליו הסכמה: יש הטוענים כי עדיף טיפול משולב (כמו שאתה מקבל) ויש הטוענים כי עדיף לטפל בתרופה אחת בלבד. חלק מן המחקרים מראים ייתרון לטיפול המשולב, בזמן שמחקרים אחרים אינם מראים ייתרון כזה. אם קיים ייתרון בתוחלת החיים, הרי שמדובר ביתרון קטן (1-5%), ואין לשכוח כי לטיפול משולב תופעות לוואי רבות יותר מאשר לטיפול בתרופה אחת בלבד. תוכל להחליט על כך ע"פ רמת תופעות הלוואי מהן אתה סובל עקב שימוש בתרופה. רמת ה- PSA אינה מעידה על מצב הגרורה, אלא על התגובה הכוללת לטיפול ההורמונלי שאתה מקבל.