מהי אנדומטריה בשחלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22, כבר שנה וחצי מנסה להיכנס להריון ולא מצליחה. הרופא אמר לי שיש לי בשחלה השמאלית אנדומטריומה בגודל 3.5, ושבתוכה יש דם. האם אני צריכה להסירה בניתוח? והאם האנדומטריומה מעכבת את הכניסה להריון?

תשובה:
אנדומטריומה היא סוג של ציסטה בשחלה, המורכבת מתאי רירית הרחם. לעיתים זהו חלק ממצב שנקרא אנדומטריוזיס, היכול לגרום לאי-פריון. תוכלי למצוא מידע רב בפורטל אינפומד לגבי אנדומטריוזיס בעזרת מנגנון החיפוש. חסר לי מידע כדי להשיב לך: האם את סובלת מכאבי בטן? כאבים באגן? האם ישנם ממצאים נוספים? יש לקחת בחשבון את כל המשתנים על מנת להחליט אם יש מקום לניתוח. היות שהם אינם בידי, אמליץ לך להתייעץ בנושא עם הגינקולוג המטפל שלך, המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד