תוצאות בדיקת TRUS של הערמונית וכיס השתן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם תוצאת הבדיקה TRUS המפורטת להלן כחלק מבדיקת ביופסיה בערמונית היא תקינה? ה- PSA היה 7.1. לאחר oflodex. הערך ירד ל- 3.8 ואחר כך עלה ל- 5.4. ערמונית (+1.5) גמישה, סימטרית, לא רגישה מוגדלת מעט במימדים 26 45 x 44x מ"מ קופסית הערמונית שמורה סד

תשובה:
ה- oflodex היא תרופה ממשפחת הקווינולונים (Ofloxacin) ואיני מוצאת קשר בינה לבין ירידת ה- PSA. מכל מקום, ערכי ה-PSA שלך מעל הנורמה, וזו הסיבה לבדיקה שעברת ולביופסיות שנלקחו מן הערמונית. בסך הכל, בדיקת האולטרסאונד הטרנס-רקטלית (TRUS) שלך תקינה. עליך להמתין לתוצאות הביופסיה כדי להיות בטוח שאכן לא מדובר בממאירות. לפי התשובה, הבלוטה מעט מוגדלת. אם אתה סובל מסימפטומים של הגדלת הערמונית (דחיפות וקושי בהטלת שתן), ייתכן שיהיה עליך לקחת תרופה. עליך להיות במעקב אצל אורולוג (רופא של דרכי השתן). בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד