בלוטת לימפה בצוואר אחרי כריתת בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשלוש שנים עברתי כריתה של בלוטת התריס עקב גידול ממאיר. עכשיו עשיתי אולטרסאונד, ובתוצאות כתוב: "בחלק עליון של הצוואר בלוטת לימפה 1 ס"מ רורטקס מעובה". האם ייתכן שהמחלה חזרה?

תשובה:
בלוטה בצוואר אינה בהכרח ממאירה, מדובר פה גם על בלוטה קטנה (עד 1 ס"מ), אולם בכל מקרה של חשד לחזרת המחלה, יש לקחת ביופסיה מהנגע החשוד. אני ממליצה לך לגשת לרופא המטפל שלך לצורך בירור הממצא החדש. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד