דלג לתוכן

שאלה

אני בת 32 ומטופלת בפלוטין במשך כשנה וחצי. התחלתי לקחת חומצה פולית על מנת להיכנס להריון. האם יש סיכון כלשהו בנטילת פלוטין וחומצה הפולית ביחד? קראתי שישנו סיכון למום בעובר לפי ניסוי שנעשה על בעלי חיים בנטילת הפלוטין בעת ההריון. האם הפסקת נטילת הפלוטין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/04/2009 תאריך עדכון: 01/10/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

אין כל מניעה או סיכון בנטילה בו-זמנית של פלוטין יחד עם חומצה פולית. במחקרים על בעלי חיים נמצא סיכון מעט גבוה יותר למומים בלב בעת בנטילת פלוטין, אך הסיכון הזה לא נמצא כאשר בדקו אוכלוסיה של נשים שנטלו פלוטין מול אוכלוסיית נשים שלא נטלו תרופות: בשתי הקבוצות נמצא אותו שיעור של מומים בלב. עם זאת, לנשים הנוטלות פלוטין במהלך ההריון מומלץ לבצע מעקב הכולל בדיקת אקו לב של העובר במהלך ההריון. בשל החשש לחזרה של המצוקה הנפשית שבעטיה התחלת את הטיפול התרופתי, ובשל החשש כי תחול החמרה במצבך הנפשי במהלך ההריון, מצב העלול לפגוע גם ביכולת להיכנס להריון (הנפגעת בתקופות של חרדה או דיכאון) וגם בהתפתחות העובר, שבהמשך גם יכולות להיות לו השלכות על יכולתך לטפל ברך הנולד, אני ממליצה בחום לא להפסיק את הטיפול, ולהמשיך להיות במעקב פסיכיאטרי מסודר במיוחד בתקופה זו של חייך. אני מצרפת קישור לתשובה מפורטת לגבי תרופות פסיכיאטריות בהריון: http://www.infomed.co.il/questions/q_082508_4.asp
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר ברודסקי
ד"ר אלכסנדר ברודסקי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר זאב פלדברין
ד"ר זאב פלדברין אורתופדיה
ד"ר סודרסקי דורון
ד"ר סודרסקי דורון קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו