תוצאות בדיקות המעידות על שחלות פוליציסטיות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

באולטרסאונד אובחנו שחלות עם זקיקים מרובים. לאחר 4 חודשים ללא מחזור לקחתי פרוגסטרון במשך 5 ימים, בעצת רופא נשים. 4 ימים לאחר הפסקת הפרוגסטרון, קיבלתי מחזור. בבדיקות דם ביום הרביעי למחזור עלו הערכים: prolactin 79 LH 1.4 FSH 2.6 Testosterone 1.5

תשובה:
באולטרסאונד אובחנו שחלות עם זקיקים מרובים. לאחר 4 חודשים ללא מחזור לקחתי פרוגסטרון במשך 5 ימים, בעצת רופא נשים. 4 ימים לאחר הפסקת הפרוגסטרון, קיבלתי מחזור. בבדיקות דם ביום הרביעי למחזור עלו הערכים: prolactin 79 LH 1.4 FSH 2.6 Testosterone 1.5 אי סובלת מתת-תפקוד בלוטת התריס בשל מחלת השימוטו. מה זה אומר לגבי היכולת שלי להיכנס להריון? תוצאות הפרולקטין שלך גבוהות מעט. הסיבות לכך יכולות להיות תת פעילות בלוטת התריס. האם את מטופלת באלטרוקסין? תרופות מסויימות שעלולות להעלות את רמת הפרולקטין, כגון גלולות למניעת הריון. שחלות פוליציסטיות. גידול שפיר ביותרת המוח. LH - התוצאה מעט נמוכה. FSH - נמוך אך בגדר הנורמה. טסטוסטרון - גבוה. האם את סובלת משיעור יתר? האם את סובלת מהשמנת יתר? לפי הממצא באולטרסאונד וחוסר הווסת, נראה כי מדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטיות. אך הערכים של ההורמונים שציינת אינם מתאימים לגמרי לתסמונת זו. שחלות פוליציסטיות אכן יכולות לגרום לעיכוב בכניסה להריון, אך לא מונעות אותו. אמליץ לך לפנות לגינקולוג שמומחה במחלות אנדוקרינולוגיות או לגינקולוג המומחה בפוריות להתייעצות, להמשך הבירור ולקבלת טיפול מתאים. בהצלחה ד"ר קרן גלרון - אינפומד [09/04/2008]