דלג לתוכן

שילוב של תרופות לחולה לב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/09/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 62. לפני שנתיים עברתי 2 צנתורים, נעשה PCI עם תומכי cyper לעורק קדמי פרוקסימלי ולעורק OM. לפני כשנה, באקו סטרס, עלה חשד ל"איסכמיה ללא חסימה, סגמנט לטרלי-בזלי". ב- SPEC thallium נמצאו "איסכמיה בגודל קטן באזור קדמי לטרלי דיסטלי, וב

תשובה:

בתיאור מצבך לא פירטת מהי מידת פעילותך הגופנית ואם אתה חש טוב ובכושר גם בעת מאמץ גופני. על פני הדברים, נראה שאתה מטפל טוב במצב. איני נותן המלצות תרופתיות, עליך לפנות לקרדיולוג או לרופא המשפחה שלך בנושא זה. עם זאת, השילוב בין פלאויקס ומיקרופירין נותן מענה גם להיוצרות קרישי דם וגם להיצמדות טסיות דם, ולכן השילוב מומלץ על ידי קרדיולוגים. לא נעשה מחקר על פלאויקס לאורך שנים, ולכן לא ידוע על נזק כלשהו של התרופה בשימוש ממושך. אין תגובות בין-תרופתיות בתרופות שהינך נוטל. עליך לבדוק מהי הסיבה לאיסכמיה. אולי ניתן לשפר את זרימת הדם לאיזור בדרך טבעית. בהצלחה, ד"ר ירון גרשוביץ - פיזיולוג מומחה במאמץ, בשיקום לב ובאימון רפואי לבריאות הלב
רופאים בתחום
ד"ר בנימין שלו
ד"ר בנימין שלו עיניים
ד"ר בועז רפפורט
ד"ר בועז רפפורט הפרעות קשב וריכוז
פרופ' ארנון ויז'ניצר
פרופ' ארנון ויז'ניצר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו