דלג לתוכן

כאבי בטן ושלשולים אחרי נטילת סיאליס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/10/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מקבל סיאליס במינון 20 מ"ג. לפי הנחיית הרופא אני לוקח חצי כדור. לאחרונה אני סובל משלשולים, גזים וכאבי בטן. התופעות מופיעות 8 שעות אחרי לקיחת חצי הכדור. האם ייתכן שהתופעה קשורה לכך שאני חותך את הכדור? בעלון לצרכן מומלץ לא לחתוך את הכדור.

תשובה:

אחת מתופעות הלוואי של הסיאליס היא קשיי עיכול, המופיעים ב-4% עד 10% מהחולים. יתכן שהתופעות מהן אתה סובל קשורות לתרופה, אם כי זה לא בטוח. אם תופעות אלו מטרידות אותך במיוחד, כדאי לך להימנע מנטילת התרופה למשך מספר ימים כדי לראות אם התופעות אכן קשורות בתרופה. סיאליס היא תרופה שניתנת בכדורים של 5, 10 ו-20 מ"ג. לא ברור לי מדוע אתה צריך לקחת 20 מ"ג ולחתוך לשניים, כאשר אפשר לקחת כדור של 10. אם מומלץ בעלון הצרכן לא לחתוך את התרופה - תשתדל להימנע מכך. אם לאחת הפסקת השימוש בתרופה למספר ימים תופעות הלוואי לא חולפות, כדאי לגשת לרופא משפחה על מנת לברר מקור אחר לכאבי הבטן והשלשול. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ערן כהן ברק
ד"ר ערן כהן ברק עור ומין
ד"ר בנימין רצקין
ד"ר בנימין רצקין רפואת שיניים
פרופ' נדיר ארבר
פרופ' נדיר ארבר גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו