מהו חזה יונה ומהן הבעיות שעלולות להיגרם כתוצאה ממנו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי חזה יונה. אני רוצה לדעת אם זה יכול להפריע לי בגדילה או לגרום בעיות כלשהן. האם יש דרך כלשהי שלא יהיה לי חזה יונה אלה חזה רגיל?

תשובה:
חזה יונה הוא מום במבנה בית החזה הנקרא Pectus Carinatum. זהו מום המתפתח לעיתים בגיל ההתבגרות, והולך ומחמיר עד שהגדילה נעצרת. ההשלכות לעתיד הן בעיקר פסיכולוגיות וקוסמטיות, ובמקרים נדירים המום יכול לגרום לעקמת או לבעיות בריאות. הטיפול היחיד הוא ניתוחי, ומומלץ לבצע אותו לקראת סוף תהליך ההתבגרות והגדילה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד