שאלתי היא: אביו של חברי הוא חולה סוכרת, האם סוכרת היא מחלה תורשתית? <br
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי היא: אביו של חברי הוא חולה סוכרת, האם סוכרת היא מחלה תורשתית? ישנם שני סוגי סוכרת: סוכרת נעורים התלויה באינסולין, הקרויה גם סוכרת מסוג I, וסוכרת של מבוגרים, או סוכרת מסוג II, שאינה תלויה באינסולין. הראשונה מתפתחת בילדות, שנות העשרה ושנות ה

תשובה:
שאלתי היא: אביו של חברי הוא חולה סוכרת, האם סוכרת היא מחלה תורשתית? ישנם שני סוגי סוכרת: סוכרת נעורים התלויה באינסולין, הקרויה גם סוכרת מסוג I, וסוכרת של מבוגרים, או סוכרת מסוג II, שאינה תלויה באינסולין. הראשונה מתפתחת בילדות, שנות העשרה ושנות העשרים המוקדמות, וסוכרת מבוגרים מתפתחת בד"כ בגיל מבוגר. לשני סוגי הסוכרת יש נטיה להופיע במשפחות, בייחוד לסוכרת מסוג II. בשתי המחלות התורשה מסובכת, משום שהרבה גנים מעורבים וכן קיימת השפעה של הסביבה על התורשה. בסוכרת מסוג I ובסוג II נתגלו כ 20 גנים הקשורים למחלה. דרושה מוטציה במספר גנים על מנת לגרום למחלה, בשילוב עם גורמים נוספים. בסוכרת מסוג II הגורמים הם השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית וסוג תזונה. בסוכרת מסוג II האלמנט התורשתי חזק: אם אחד מתאומים זהים חולה יש 80% סיכוי לתאום השני לחלות. עם זאת, סוג זה של סוכרת מגיב היטב להקפדה על משקל גוף נמוך, פעילות גופנית ותזונה נכונה. [13/04/2003]