מיה הפרעה דו-קוטבית, ומדוע היא מכונה לעתים "מניה דיפרסיה"?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מיה הפרעה דו-קוטבית, ומדוע היא מכונה לעתים "מניה דיפרסיה"?

תשובה:

הפרעה דו-קוטבית היא מחלת נפש הגורמת לתנודות דרמטיות במצב הרוח, ומציתה התקפים של מניה ושל דיכאון כאחד. במהלך התקפי ה"מניה", הסובלים עוברים למצב מנטלי של התעלות חושים לא מציאותית ומאבדים באופן זמני קשר עם היבטים שונים של המציאות. במקרים קיצוניים, הם ירגישו שיש להם כוחות-על. במקרים קלים יותר, הם ייצאו לקניות בגחמה של רגע ויקנו מוצרים יקרים שאינם צריכים ולרוב אינם יכולים להרשות לעצמם.

התקפים אלה מתחלפים לסירוגין במצב דכאוני. במהלך תקופה זו קיימים מחסור במרץ, רגזנות, עצבות ותחושת חוסר אונים. בין שנ סוגי ההתקפים יכולות להיות תקופות בהן הסובל נראה נורמלי, ומאוזן ובשליטה. עם זאת, אחוז קטן מבין הסובלים מהפרעה דו-קוטבית חווים תסמינים שרידיים כרוניים.

ההגדרה המוקדמת למצב זה היתה "מניה דיפרסיה". כיום היא מכונה הפרעה דו-קוטבית על מנת לציין את הניגודים הקוטביים או כאמור, את התנודות במצב הרוח ותפישת המציאות הסובבת.