דלג לתוכן

בדיקות המעידות על מחלת הנשיקה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/04/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
2 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשבוע וחצי התחלתי להרגיש חולשה כללית וכאבי ראש שלא עברו גם עם אקמול. במקביל התחילה (בפעם המי יודע כמה) דלקת בדרכי השתן. קיבלתי מהרופא אנטיביוטיקה ל-5 ימים לטיפול בדלקת, וחשבתי שהתחושה הכללית הרעה נבעה מהדלקת (למרות שאף פעם זה לא לווה בתחושה זו)

תשובה:

לפני כשבוע וחצי התחלתי להרגיש חולשה כללית וכאבי ראש שלא עברו גם עם אקמול. במקביל התחילה (בפעם המי יודע כמה) דלקת בדרכי השתן. קיבלתי מהרופא אנטיביוטיקה ל-5 ימים לטיפול בדלקת, וחשבתי שהתחושה הכללית הרעה נבעה מהדלקת (למרות שאף פעם זה לא לווה בתחושה זו). גם לאחר לקיחת האנטיביוטיקה המשכתי להרגיש רע, והופיעה לי פריחה נוראית על כל הגוף והפנים. הלכתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקות דם הכוללות בדיקה למחלת הנשיקה (CMV, EBV). היום הגיעו התוצאות, אך לא במלואן. להלן התוצאות החריגות: ALT 42 (טווח נורמה 10-31) AST 36 (טווח נורמה 10-31) ESR 1 HOUR 30 (טווח נורמה 10-20) Neutrophils 25.1 (טווח נורמה 40-75) Lymphocytes 68.3 (טווח נורמה 22-44) Atypical Lymphocytes 16.2 (טווח נורמה 0-3) C.R.P 0.8 (טווח נורמה 0-0.5) EBNA IgG (POS) EBV Past infection לגבי ה- CMV לא התקבלה עדיין שום תשובה. האם לפי הממצאים הללו, נראה שזו אכן מחלת הנשיקה? האם יכול להיות שיש ממצא לגבי ה- IGG (שמעיד על נוגדנים מהעבר) ללא ממצא לגבי IGM, שאמור להעיד על מצב עכשווי? כמה זמן ממועד לקיחת הבדיקה מתקבלות תוצאות לגבי ה- CMV? האם כל החריגות בתוצאות יכולות להעיד כשלעצמן על הווירוסים? כל בדיקות המעבדה תומכות באבחנה של מחלת הנשיקה: הפרעה קלה בתפקודי הכבד, שקיעת דם מוחשת, לימפוציטוזיס ולימפוציטים א-טיפיים במשטח. בדיקת ה- EBNA, נוגדן מסוג IGg, אכן מעידה על זיהום בעבר. הנוגדן לרוב חיובי לאחר 3-6 שבועות מהופעת הסימפטומים. לא ציינת דבר לגבי תשובת ה- IGM. האם היא היתה שלילית? אם היתה בטווח האמור, אזי לא מדובר בזיהום ב- EBV. בואי נחכה לתשובת ה- CMV, גם וירוס זה, כאמור גורם למחלת הנשיקה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד [15/04/2008]
רופאים בתחום
ד"ר מנחם שכטר
ד"ר מנחם שכטר גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ענת רובינסון
ד"ר ענת רובינסון עיניים
ד"ר עורואה נאסר
ד"ר עורואה נאסר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו