הקשר בין הליקובקטר לגידול ממאיר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד אפשר לזהות אם יש התחלה של גידול ממאיר בעקבות חיידק הליקובטר פילורי? והאם ככל שהחיידק נמצא ברמה גבוהה יותר, הסיכוי לגידול ממאיר עולה?

תשובה:
הבדיקה המועדפת לזיהוי תהליך ממאיר בקיבה (או בתריסריון) היא גסטרוסקופיה, עם לקיחה של רקמה לביופסיה. הבדיקה מתבצעת כאשר יש חשד לכיב (קליני או בבדיקת הדמיה) שלא עובר לאחר טיפול. הסיבות המדויקות להתפתחות ממאירות עקב הליקובקטר פילורי לא ברורות, וקשורות לזן החיידק ולפגיעה שגרם לרירית הקיבה. לא מצאתי קשר בין ממאירות לבין לרמות הימצאותו. חשוב לזכור כי למרות שקיים סיכון גבוה יותר להתפתחות ממאירות עקב מציאות הליקובקטר, הסיכויים לכך נמוכים מאוד. חשוב לבצע גסטרוסקופיה. לקריאה נוספת על הקשר בין החיידק לבין ממאירות http://www.infomed.co.il/questions/q_101606_18.htm