התייעצות לגבי התרופה המתאימה להורדת לחץ הדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 61, סובל מלחץ דם וקצת מתעוקת לב. הלחץ ברגיעה הוא 85-80 / 170-165, הדופק 65-58. כל בדיקות הדם בגדר הנורמה פרט לרמת ה- GPT, שהיתה 42. אני לוקח סימבאסטאטין 5 מ"ג ליום ורמת הכולסטרול שלי כעת בגדר הנורמה. גובהי 168 ס"מ, משקלי 66 ק&qu

תשובה:
לוסארטאן, או Lotan, היא תרופה נגד לחץ דם עם מנגנון פעולה ייחודי, החוסמת קולטנים לאנגיוטנסין 2. אנגיוטסין 2 הוא חומר המעודד התכווצות כלי דם בגופנו, וחסימת פעילותו מאפשרת לכלי הדם להתרחב. ללוסארטאן שיעור תופעות לוואי נמוך יותר של שיעול, פריחה, ושינויים בחוש הטעם. אנאלאפריל, או Enaladex היא תרופה הפועלת גם כן על ידי חסימת קולטני אנגיוטנסין, אך מלווה ביותר תופעות לוואי מלוסארטאן. חוסמי בטא אכן גורמים לירידה בדופק, ולכן אינם מתאימים לבעלי דופק נמוך ולבעלי אי-ספיקת לב. היוועץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול המתאים עבורך. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד