סיבות אפשריות לכאבי גב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 49. זה כשבועיים אני סובלת מכאבי גב תחתון ומכאבים עזים ברגל ימין. הכאבים אינם נסבלים, עיקר בעת שכיבה. שמתי לב שאני נכנסת למיטה ללא כאב ומתעוררת לאחר חצי שעה מעוצמת הכאבים בגב ובעיקר ברגל ובברך. בצילום רנטגן נמצאו "שינויים ספונדילוטרוטיים

תשובה:
כאב גב תחתון עלול לנבוע ממקורות שונים. אופי הכאב ופרטים נוספים עוזרים לעיתים בזיהוי מקורו, אך לרוב נותר הגורם לא ידוע. על אף הקושי שבאיתור מקור הכאבים, רובם אינו מהווה בעיה רפואית רצינית, והם נוטים להשתפר לאחר תקופה של טיפול, הכולל פיזיותרפיה ומשככי כאבים. עם זאת, קבוצה קטנה יותר של חולים עלולים לסבול מכאבי גב שהם ביטוי של מחלה אחרת, כגון מחלה ראומטית או זיהום. כאבים ליליים וגיל מתקדם (מעל 50) הם סימנים העשויים להצריך בירור מקיף יותר על ידי הרופא המטפל, או הפניה לאורתופד. הייתי ממליץ על המשך הבירור לצורך שלילת סיבות ראשוניות לכאב הגב. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד