נפצעתי במלחמת יום הכיפורים בשירות סדיר. הסעיפים המוכרים במשרד הביטחון הם קישיון לא נח של קרסול שמאל, הגבלה קשה במפרקים סובטלריים, פגיעה ניכרת של השרירים המיישרים, אוסטאומיאליטיס כרונית של הקלקנאוס משמ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נפצעתי במלחמת יום הכיפורים בשירות סדיר. הסעיפים המוכרים במשרד הביטחון הם קישיון לא נח של קרסול שמאל, הגבלה קשה במפרקים סובטלריים, פגיעה ניכרת של השרירים המיישרים, אוסטאומיאליטיס כרונית של הקלקנאוס משמאל עם הפרשה כרונית בעקב ובאצבעות. בשנת 1984 חלית

תשובה:
ללא מעבר מסודר על ההיסטוריה הרפואית שלך ובדיקה גופנית יסודית, יכולתי להשיב לך מוגבלת. הזיהום החוזר בגב התחתון בהחלט יכול להיות קשור לזיהום הכרוני של הקלקנאוס. לא ציינת אם מדובר באותו חיידק, סטרפ בטא המוליטי גרופ A. בנוגע לסוכרת, מחלה זו יכולה למנוע מהגוף ריפוי תקין של פצעים, מפני שהיע עצמה גורמת להתפתחות כיבים ומונעת את זרימת הדם על ידי פגיעה בכלי הדם הפריפריים כחלק מסיבוכיה. סיבוכי הסוכרת מופיעים בשלב מאוחר יותר של המחלה אם הסוכרת אינה מאוזנת, אך לא ציינת במה מתבטאת הסוכרת שלך ובמה אתה מטופל, וכן מהי רמת ההמוגלובין A1C שלך. אני מאחלת לך רפואה שלמה, ואם התשובה לא מספקת, אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שלך המכיר את העבר הרפואי שלך והיכול לבדוק אותך, על מנת להתייעץ ולקבל טיפול מתאים. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד