מהי בדיקת EEG ומה היא עשויה לגלות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן השבע וחצי הופנה לבדיקת EEG בשל כאבי ראש. בתוצאות הבדיקה נכתב: "פעילות אפילפטית מוקדית מרכזית שמאלית וטמפורלית שמאלית". האם זהו סוג של אפילפסיה? אם כן, מהי מידת החומרה? צויינו גם "קומפלקסים זיז וגל".

תשובה:
בבדיקת EEG מניחים אלקטרודות על פני הראש, והן מתעדות את הפעילות החשמלית במוח. הפעילות החשמלית נרשמת על פני נייר בצורה של קו רציף עם גלים. את צורת הגל המתקבלת בתרשים ה- EEG נהוג לסווג בהתאם לתדר, משרעת וצורה, וכן בהתאם למקום בקרקפת שם הם נקלטו. בהתאם לחלוקה זו ישנם כמה סוגי גלים תקינים: אלפא, בטא, תטא ועוד. זיז גל פירושו שאזורים מסוימים במוח פועלים עצמאית, ללא החלטה רצונית. הממצאים בבדיקה של בנך מתאימים לפעילות אפילפטית. מידת החומרה נקבעת קלינית על פי מספר ההתקפים, חומרתם ותדירותם. אי אפשר לקבוע מהי החומרה לפי ה- EEG. מומלץ לפנות לנוירולוג ילדים. תוכלי למצוא מידע רב בנושא אפילפסיה על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד