דלג לתוכן

אילו סיבות יכולות להיות לאי קבלת מחזור לאחר נטילה סדירה ומלאה של הרמונט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/04/2002 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אילו סיבות יכולות להיות לאי קבלת מחזור לאחר נטילה סדירה ומלאה של הרמונט ? האם ייתכן הריון ?

תשובה:

גלולות עובדות במנגנון של דיכוי ביוץ באופן הורמונלי. לעתים במחזורים הראשונים ללקיחת הגלולות דימום המחזור עדין מאוד או חסר, הדבר נורמלי, ונובע מהתרגלות של הציר ההורמונלי לגלולה. אם לקחת את כל הגלולות כסדרן הסבירות כי נכנסת להריון קטנה מאוד ועליך פשוט להמשיך כרגיל בנטילת הגלולות. אם גם במחזור הבא אין דימום עליך לפנות לרופא שלך ויתכן שתצטרכי לעשות הפסקה בת מספר ימים בנטילת הגלולות ואז לחדשה. בחודש הראשון לנטילת גלולות הכיסוי נגד הריון אינו מקסימלי, כמו גם במקרים בהם החמצת כמה גלולות או נטלת אותן בשעות לא קבועות- ואם כך הדבר מומלץ בכל מקרה לפנות לרופא שלך על מנת לשלול הריון.
רופאים בתחום
ד"ר נועם סמורז'יק
ד"ר נועם סמורז'יק יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אביגדור סרברניק
ד"ר אביגדור סרברניק עור ומין
פרופ' אלדד זילברשטין
פרופ' אלדד זילברשטין כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו