יש לי שכן רופא גינקולוג בן 60 בערך, שסובל מארתריטיס, וינותח בחיבור שבין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שכן רופא גינקולוג בן 60 בערך, שסובל מארתריטיס, וינותח בחיבור שבין האגן לרגל, ישתילו לו טיטניום ! מה גורם למחלה ?

תשובה:
ארתריטיס או בשמה המלא אוסטיאו ארתריטיס היא מחלה שכיחה ביותר, בעיקר באנשים מבוגרים. זוהי מחלה שבה סחוסי המפרקים בגוף נשחקים, ואז העצמות שבמפרק, במקום להחליק זו על גבי זו בעזרת סחוס תקין, מתחככות זו בזו וגורמות להיווצרות כאבים, נפיחות, דלקת והגבלת התנועה. עם הזמן צורת המפרק עלולה להשתנות ולפתח זיזי עצם קטנים המגבירים את אלמנט החיכוך והדלקת. המפרקים המעורבים הם בדרך כלל מפרקי הירך, הברכיים וקצות האצבעות ביד. הטיפול כולל תרופות נוגדות דלקת וכאבים, תרגול גופני, ירידה במשקל, הזרקות סטרואידים למפרק, וכאשר המחלה ממושכת ומסבה סבל וכאב רב, מוצעת האופציה הניתוחית בה המפרק מוחלף במפרק מלאכותי. לקריאה מעמיקה יותר: http://www.niams.nih.gov/hi/topics/arthritis/oahandout.htm