אני כותבת עבודה לביה"ס בנושא אוטם שריר הלב. קיוויתי שתוכלו לשלוח לי חומ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני כותבת עבודה לביה"ס בנושא אוטם שריר הלב. קיוויתי שתוכלו לשלוח לי חומר בנושא זה. אם תוכלו, אני אודה לכם מאוד.

תשובה:
שריר הלב הוא שריר כשאר שרירי הגוף הזקוק לחמצן על מנת לפעול, ואותו הוא מקבל מעורקי הדם. שמם של העורקים המספקים דם ללב הוא עורקים כליליים. קריש דם שיחסום אחד מעורקים אלה יפגע באספקת הדם לשריר הלב באופן פתאומי, ובעקבותיה לפגיעה בתפקוד הלב ולאוטם שריר הלב. לעיתים הדבר קורה כאשר דרישת החמצן של שריר הלב עולה על מה שעורקי הדם יכולים לספק לו. זה עשוי לקרות, לדוגמה, בתרגול פיזי קשה באדם עם עורקים טרשתיים. באופן קלאסי התקף לב מתבטא בכאבים בחזה העשויים להקרין לזרוע ו/או ללסת, לגרום לקוצר נשימה, הזעה ובחילה. הטיפול מתבצע בבית חולים ע"י צנתור דחוף, בו מנסים בדרך פולשנית להכניס צנתר עורקי ולפתוח את כלי הדם שנחסם, או ע"י תרופות שממיסות את קריש הדם. הנושא רחב ויש מידע רב ברשת אודותיו: בעברית מצאנו את הלינקים הבאים: http://www2.iol.co.il/communikit/html/articles/11/info/5870.asp