מה המשמעות של ציסטה דרמואידית בשחלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25, נשואה ללא ילדים. לפני 3 שבועות עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה בגודל 7 ס"מ משחלתי השמאלית. בניתוח נצפו שחלה ימנית תקינה ורחם תקין. אני מרגישה טוב. השבוע קיבלנו את תוצאות בדיקות הפתולוגיה והן לא חד-משמעיות. הציסטה גבולית ויש סיכוי

תשובה:
דרמואיד הוא גידול שפיר ואופייני לנשים צעירות, אם כי הוא יכול להופיע במהלך כל גיל הפריון. זו התפתחות ביצית ללא הפריה, דבר שמוביל ליצירת ציסטה המכילה שיער, נוזל שומני, ולעיתים אפילו סחוס ושיניים. הטיפול הלפרוסקופי הוא הטיפול היחיד, מטרתו הוצאת הציסטה ללא פריצתה מתוך השחלה וללא פגיעה בשחלה. לאחר כריתת הציסטה בשלמותה ללא פריצה נשלח הממצא לבדיקה על מנת לוודא כי הציסטה אכן שפירה. הדבר שאת יכולה לעשות בשל תוצאות הפתולוגיה הוא לקחת את הדגימה לחוות דעת נוספת. אני מבינה שכך עשית, ונאמר לך שמדובר בדרמואיד. שינוי לממאירות נדיר ביותר במקרים של דרמואיד. הנה תשובות לשאלות שנשאלו באתר בעבר, וייתנו לך עוד מידע: http://www.infomed.co.il/questions/q_122407_5.asp