הטיפול בחיידק הסטרפטוקוק אצל אישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-5 של ההריון. יש לי סטרפטוקוקוס A בגרון ואני מטופלת ברפאפן מגה 1000 מ"ג למשך 7 ימים. מחר אני מסיימת את האנטיביוטיקה ואין שיפור, עדיין יש בגרון נקודה לבנה ונפיחות בשקד בדיוק כמו לפני הטיפול. אני חוששת בגלל ההריון. האם החיידק יכול להזי

תשובה:
חיידק הסטרפטוקוקס A אינו מסכן את העובר. הטיפול המומלץ הוא למשך 10 ימים. אמליץ לך לחזור לרופא המטפל שלך, ואולי לחזור על משטח הגרון ולהמשיך בטיפול אנטיביוטי זה או אחר. ד"ר קרן גלרון - אינפומד