דלג לתוכן

סיכויי החלמה אחרי ניתוח ברך

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/04/2009 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מאמן קיקבוקס במקצועי. לפני שבועיים עברתי ניתוח ארתרוסקופי עקב קושי מוחלט ביישור ברך ימין לאחר פציעה. הממצאים: "קרע בינוני ידית דלי לבן על לבן, כריתה, שיוף עד שולים יציבים, acl-notch תקינה. pcl תקין". אני יודע מהו השיקום לאחר מכן וכיוצ

תשובה:

אתה צודק בהערכה כי מעטים הסיכויים כי תשוב לפעילות מלאה בטווח הקצר. בין התורמים לכך הם הפגיעה עצמה במניסקוס, רקמה שאינה מתחדשת וחוזרת להרכבה המקורי, וכן גורמים מקומיים, כגון אספקת הדם התורמת לשיקום. עם זאת, נוסף על גורמים שאינם בשליטתך, קרי הפגיעה והניתוח עצמו, תלוי חלק גדול מהתוצאה הסופית בך וביעילות התהליך השיקומי. תרגילים פיזיותרפיים התורמים לחיזוק השרירים וחיזוק מערכת היציבה מסייעים ב"פיצוי" על חלק גדול ממה שנפגע ובחזרה לתפקוד מלא או קרוב אליו. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דרור עובדיה
ד"ר דרור עובדיה אורתופדיה
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן פנימית
 דניאל וייס
דניאל וייס פודיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו