יש לי שברי מאמץ בשתי השוקיים עקב ריצה.אמרו לי לנוח 6 שבועות, וכך אני עו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שברי מאמץ בשתי השוקיים עקב ריצה.אמרו לי לנוח 6 שבועות, וכך אני עושה. האם מותר לעשות בתקופת ההחלמה ספינינג ? לתשומת לבכם, בספינינג יש "מצב 2" ו "מצב 3" בהם נמצאים למעשה בעמידה. האם רצוי רק לשחות? או לנוח לגמרי?

תשובה:
כדי לזרז את ההחלמה יש לנוח ו/או לעשות ספורט שאינו עובד על כוח הכובד כמו שחיה, ולהימנע מפעילות הגורמת לכאב. רכיבה מתונה על אופניים זה בסדר אבל ספינינג עם הישענות על הרגליים אינו מומלץ. זמן מנוחה סביר הוא 6-8 שבועות ולאחריו יש לחזור לפעילות מלאה בהדרגה.