איזה חיסון צריך לקבל החל מגיל שנה ועד שנה ושבעה חודשים, ומתי?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איזה חיסון צריך לקבל החל מגיל שנה ועד שנה ושבעה חודשים, ומתי?

תשובה:
על פי הוראות משרד הבריאות, בגיל שנה יש לחסן את הפעוטות בתרכיב נגד שיתוק ילדים, תרכיב משולש נגד אסכרה-צפדת-שעלת (DTP) , תרכיב משולש נגד חצבת- חזרת-אדמת (MMR) ותרכיב נוסף נגד חיידק בשם המופילוס אינפלואנזה (Hib). בגיל שנה וחצי- ושנתיים יש לחסן כנגד דלקת כבד נגיפית (Hepatitis A) . למידע נוסף ולטבלאת החיסונים המלאה: www.infomed.co.il/immun.asp