הופעת "גולה" קטנה בשפת הנרתיק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקיימת יחסי מין באופן קבוע. גיליתי מין גולה קטנה באיזור השפה השמאלית באיבר המין. איני חשה כאב, אך כשנוגעים באזור אני חשה בליטה מסוימת. הייתי רוצה לדעת מה זה אומר? ממה זה נובע ואיך ניתן לטפל בזה?

תשובה:
מחלות מין שונות יכולות להתבטא בהופעה של בליטות או נגעים באזור השפתיים של איברי המין, אולם מרבית הנגעים בדרך כלל רגישים (כואבים) במידה זו או אחרת. כמו כן במקרה של מחלות מין בנשים, מקרים רבים מלווים גם בהפרשות נרתיקיות וגרד. מאידך, ייתכן שמדובר בתהליך ציסטי (גידול שפיר) באזור. אם הדבר נמשך, יש מקום לפנות לבדיקה גינקולוגית.