מה שמו הרפואי של דום לב ? כמה אנשים מתים בשנה מדום ל ב? האם שוק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה שמו הרפואי של דום לב ? כמה אנשים מתים בשנה מדום ל ב? האם שוק חשמלי שניתן לאדם במצב של דום לב יכול להציל את חייו ? האם ניתן לתת שוק חשמלי בכל מקום בגוף או חייבים לתת אותו באזור בית החזה ?

תשובה:
דום לב הוא cardiac arrest באנגלית. זהו מצב בו הלב מפסיק לפעום והפעילות החשמלית בו מופרעת מאוד - מצב הנקרא פרפור חדרים, או נפסקת. האדם מאבד הכרה, אינו נושם בצורה נורמלית ומאבד דופק ולחץ דם. דום לב שנמשך מעבר למספר דקות גורם למוות. הגורם העיקרי לדום לב הוא הפרעות קצב מחלת לב כלילית, ואוטם שריר הלב, אך ייתכנו גורמים כמו התחשמלות, טביעה, חנק. שוק חשמלי והחייאה יכולים בהחלט להציל חיים, אם ניתנים בדקות הראשונות. השוק החשמלי ניתן ע"י מכשיר בעל שתי כפות משני צידי הלב, כך שההשפעה על הלב תהיה הישירה והרבה ביותר, ולא נהוג לשים את המכשיר בשום מקום אחר. לגבי כמה אנשים מתים מזה, קצת קשה לנו לתת נתונים מעודכנים על הנעשה בישראל. בארה"ב מדובר על בערך 250,000 איש בשנה שנפטרים ממצב זה מחוץ לבית החולים. ראה גם שאלה קודמת בנושא- http://www.infomed.co.il/questions/q_020503_1.htm