שאלתי בנושא גסטרולוגיה: מהי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית והאם התוצאות מ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי בנושא גסטרולוגיה: מהי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית והאם התוצאות מבדיקה זו זהות לבדיקת הקולונוסקופיה הפולשנית ? מהו המחיר לבדיקה זו והאם קופות החולים משתתפות במימונה?

תשובה:
קולונוסקופיה וירטואלית היא בדיקה המשלבת CT וקולונוסקופיה, ומטרתה לסרוק את המשטחים הפנימיים של רירית המעי הגס ולחפש שם תהליכים גידוליים. לפני הבדיקה צריך לעבור הכנה של המעי הגס וניקויו ע"י שתיית חומר משלשל. בזמן הבדיקה מוחדר אוויר ומנפח את המעי הגס, בדומה לבדיקת קולונוסקופיה רגילה, אלא שבמקום הצינור הרגיל המכיל את המצלמה, עוברים בדיקת CT שאינה פולשנית. מחקרים אחרונים הראו שהבדיקה מגלה כ 90% מהגידולים הגדולים מ 10 מ"מ, 80% מהגידולים שגודלם בין 6-9 מ"מ, ו 55% מהגידולים שגודלם פחות מ 5 מ"מ. משום היעילות הפחות טובה בזיהוי ממצאים קטנים, לעומת קולונוסקופיה רגילה, נהוג לבצע את הבדיקה כבדיקת סקר, ממש כמו ממוגרפיה בנשים לדוגמה. עלות הבדיקה כ 350 ש"ח למיטב ידיעתנו, אך ייתכנו וריאציות במחיר ממכון למכון. אנא פנה לקופת החולים שלך על מנת לברר לגבי השתתפות במימון.