תסמינים המתאימים לאדנו וירוס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשבוע וחצי התנפחו לבתי שתי בלוטות לימפה, האחת בקדמת האוזן והשניה בצוואר. בנוסף, נוצרה דלקת בעין, שגרמה לנפיחות מסביב לעין. פנינו לרופאת משפחה והיא נתנה לה טיפות אנטיביוטיות לעין וגם אוגמנטין 850. לאחר שהמצב לא השתפר, הופנינו לבית חולים, שם עברה

תשובה:
אדנו-וירוס הוא מזהם שכיח בבני אדם הגורם למחלות חריפות וכרוניות. הוא קשור לדלקות בלחמית העיניים, דלקות של דרכי האוויר העליונות והתחתונות, דלקות בדרכי העיכול, במערכת העצבים המרכזית ובשלפוחית השתן. אין טיפול יעיל בווירוס, ולרוב אין גם צורך בטיפול. מערכת החיסון מזהה את הווירוס ומפתחת תגובה כנגדו, ובכך מסתיימת המחלה. וירוס אדנו מלווה ברוב המקרים בחום, ולא ציינת בשאלתך אם בתך סבלה מכך או לא. נפיחות בלוטות גם כן מאפיינות זיהום על ידי אדנו וירוס, אך ישנם גורמים נוספים רבים שיכולים לגרום להגדלה זו. חוסר יעילות הטיפול האנטיביוטי יכול להעיד על זיהום ויראלי, אך איני יודעת למשך כמה זמן נטלה בתך את האנטיביוטיקה ואם הכמות שלקחה אכן היתה יכולה להשפיע אם הזיהום היה חיידקי. בדף הבא תוכלי לקרוא לגבי הווירוס: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=127