קיום יחסי מין לאחר גרידה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי גרידה לפני כיומיים והדימום כבר פסק לי. רציתי לדעת האם מותר לי לקיים יחסי מין או שחלילה ייגרם לי נזק.

תשובה:
הואיל ולאחר גרידה רירית הרחם פצועה, אף על פי שהפסיק הדימום, מומלץ להימנע מספר ימים מקיום יחסי מין, מאוננות, משטיפות נרתיקיות ומשימוש ממושך בטמפונים, על מנת למנוע ככל האפשר חדירת מזהמים לרירית הרחם. בהגעת מזהמים לרירית הרחם יכול להתפתח זיהום (אנדומטריטיס), העלול להסתבך לכדי זיהום סיסטמי (חום גבוה, צמרמורות, הפרשה נרתיקית, צורך בטיפול אנטיביוטי תוך-ורידי) ואף בהידבקויות בתוך רירית הרחם העלולות להוביל לפגיעה בפוריות.