אי שקט נפשי המלווה בהתכווצויות שרירים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, סובלת מבעיה כרונית של התכווצויות שרירים חזקות באזור חגורת הכתפיים והשכמות, וכתוצאה מכך אני מרגישה לעתים רבות נימול, הקרנה ליד, וכאבים עמומים בגב. לאחרונה שמתי לב כי הכאבים נוצרים או מתחזקים כשאני קמה מהשינה בבוקר. גם שמתי לב כי במהלך הלי

תשובה:
התופעות שאת מתארת נובעות לרוב מלחצים נפשים. המתח הנפשי מתבטא בהתכווצויות ומתחים לא רצוניים בשרירי הפנים (דבר שעשוי לגרום גם לכאבי ראש), הצוואר, הכתפיים, וכן בנעילת הלסתות בזמן שינה. אני ממליצה לפנות לנוירולוג/ית לבדיקה, על מנת לוודא שמקור הבעיה הוא אכן מתח נפשי. בהתאם לתוצאות הבדיקה הוא יוכל להמליץ על תרופות מסויימות, אם כי לרוב הטיפול בבעיות כאלה דווקא אינו תרופתי. מומלץ להקפיד על פעילות גופנית מתונה, ולנסות למצוא פעילויות מרגיעות בייחוד לפני השינה (הליכה רגועה בפארק, האזנה למוסיקה שקטה, ואם היינו חיים במדינה אחרת הייתי ממליצה גם על אמבטיה טובה). תוכלי בינתיים לנסות להעזר בתמצית פרחי באך (כדוגמת "רסקיו לילה") לפני השינה, לעיתים זה יכול להרגיע ולשפר מעט את איכות השינה. אם כוונתך להיכנס להריון, הקפידי על נטילת חומצה פולית ועל אורח חיים בריא. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד