ארוזיה בבדיקת קולפוסקופיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רופא הנשים שלי הפנה אותי לקולופוסקופיה. עשיתי לפני כחודשיים בדיקת פאפ והתוצאה היתה תקינה. הגעתי לבדיקת קולפוסקופיה ללא התוצאה של בדיקת הפאפ. הרופא החליט שהוא עושה שוב את הבדיקה הזאת, וגם לקח דגימה לביופסיה. האם לא ייגרם נזק כלשהו בגלל שנעשו שתי בד

תשובה:
בדיקת פאפ היא בדיקת סקר שבמהלכה נלקחת דגימה של כמה תאים מצוואר הרחם. הבדיקה אינה פוגעת בצוואר הרחם ואינה מזיקה. לכן, גם אם עברת את הבדיקה פעמיים בהפרש של חודשיים, אין סכנה ואין סיבה לדאגה. מידע נוסף על בדיקת פאפ וחשיבותה תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_081401_1.htm