נשירת שיער וקשקשת רבה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 19 ויש לי בעיית נשירת שיער כבר שנתיים. בהתחלה הבחנתי שהשיער שלי נעשה דליל יותר ויותר. כעת יש לי התקרחות, וזה עדיין ממשיך. עשיתי בדיקות דם והכל תקין. נסיתי הרבה תרופות וזה לא עוזר. יש לי גם קשקשים, אבל לא רגילים, אלא גדולים מאוד, שאפשר לראות ממ

תשובה:
יתכן שאת סובלת מפסוריאזיס של הקרקפת, אשר מלווה בקשקשים עבים מאוד, למרות שלא בהכרח נגרמת נשירת שיער. יתכן שאת סובלת מזיהום פטרייתי, אשר גורם הן קשקשים עבים והן דלקת ונשירת שיער משנית. ניתן לשלוח ביופסיה מהקרקפת וכן לשלוח בדיקת פטריות. קשה לומר ממה את סובלת בלי לראות, אבל נשמע לי שרופא עור יכול לתת לך עצה טובה. ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד